BAB kursus - Flextrafik & Sygetransport

BAB kursus - Flextrafik & Sygetransport

Skal du køre sygetransport og/eller handicapkørsel? Deltag på vores BAB-kursus, som dækker kørsel til sygetransport eller handicapkørsel og klæder dig på til livet som chauffør.

Vil du have et job med stor betydning? Så tag et BAB-kursus, og hjælp ældre, børn og handicappede personer frem. Med et kursus i BAB 1-2-3A-3B, kan du give dine passagerer en sikker og behagelig tur i minibus og handicaptransport. Du lærer også om førstehjælp samt fastspænding af kørestole og brug af trappemaskine.

Hvis ikke du allerede har et kørekort til bus skal du også have dette for at køre Sygetransport og Flextrafik (erhvervskørsel). Hvis du ikke har et buskørekort, kan du erhverve det hos os.
 

Indhold

BAB 1 - Offentlig servicetrafik
  • Regler for kørsel med borgere der har forskellige behov
  • Trafikstyring
  • Servicekrav
 
BAB 2: Sygdoms- og aldersvækkede passagerer
  • Hensyn til sygdom – både fysisk og psykisk
  • Fysiske udfordringer for ældre personer
  • Fokus på egne arbejdsstillinger
  • Førstehjælp i tilfælde af færdselsuheld eller sygdom
 
BAB 3A - Kørsel med fysisk handicappede passagerer med liftbil
  • Om forskellige fysiske handicap
  • At betjene personligt hjælpeudstyr, som rollator og kørestol
  • At bruge liften på bilen
  • Korrekt løfte- og bæreteknik, så du ikke laver skader på egen krop
  • At sikre, at passagerer og deres kørestole sidder behageligt og sikkert under transporten.
     
BAB 3B - Trappemaskiner
  • Reglerne for vedligeholdelse og eftersyn af trappemaskiner
  • Egen arbejdssikkerhed ved transport med trappemaskiner
  • Sele ved fastspænding af kørestolsbrugeren
  • Korrekt løfte-, bære-, skubbe- og trækketeknik under hensyntagen til egne fysiske evner
  • Korrekt teknik som hjælper for føreren af den ubalancerede trappemaskine, ved passage af smalle steder
  • Den korrekte kommunikation med den bevægelseshæmmede på en måde, som både tager hensyn til dennes specielle fysiske og psykiske situation og under hensyntagen til chaufførens ergonomiske udfordringer
 

Prøve

Efter hvert modul skal du op til en onlineprøve. For BAB 3A og 3B, skal du ligeledes op til en praktisk prøve.
 

Adgangskrav

Der er ingen regler for at starte på et BAB-kursus.
For at komme på vejen som flextrafik/sygetransport chauffør, skal du også have kørekort til enten bus eller kvalifikationsbevis til taxi.  
 

Beviser

Når du har gennemført kurset og bestået din prøve, får du udstedt følgende beviser:
  • Certifikat for BAB 1
  • Certifikat for BAB 2
  • Certifikat for BAB 3A
  • Certifikat for BAB 3B
  • AMU kursusbevis.

bab-465x650-px

Jobmuligheder

Der er gode muligheder for job, når du har lært at køre med forskellige typer af passagerer. Med et BAB-bevis i hånden kan du få job i flere spændende brancher.

Du kan køre:
  • Flextrafik og offentlig servicetrafik
  • Siddende sygetransport
  • Handicapkørsel
Hvis du vil være sygetransportredder, og køre med liggende patienter, skal du også supplere dit BAB-kursus med   20 dages kursus om liggende sygetransport. Som sygetransportredder i den liggende sygetransport, kræves der lastbilkørekort og IKKE buskørekort.  Se også vores samlet pakke som ST-redder.


3_gode_grunde_COLOUR ..._(13)_(14)_(15)_(16)_(17)_(18)_(19)_(20)_(21)_(22)_(23)_(24)_(25)_(26)

3 gode grunde til at deltage i kurset

  1. Få kompetencer, der gør en forskelet BAB-kursus giver dig færdigheder til at hjælpe ældre, børn og personer med handicap på en sikker og værdig måde. du lærer alt fra førstehjælp til korrekt håndtering af kørestole og trappemaskiner – vigtig viden, der gør dig til en professionel og ansvarsbevidst chauffør.

  2. Få adgang til job i en meningsfuld branchemed et BAB-certifikat i hånden står jobmulighederne åbne inden for flextrafik, siddende sygetransport og handicapkørsel. branchen har brug for dig, og du kan hurtigt finde et job, hvor du gør en forskel i andre menneskers hverdag.

  3. Skab en fremtid med muligheder hos U/NORD Kursuscenter får du både teori og praktisk erfaring gennem et effektivt forløb. hvis du endnu ikke har et buskørekort, kan vi hjælpe dig med at tage det – og hvis du drømmer om at gå videre som sygetransportredder, tilbyder vi også en samlet pakke.
Info om fag
49974 - Befordring af fysisk handicappede med liftbil

Beskrivelse: Deltageren kan gennem teori og praktik anvende og betjene liften og gennemføre en sikker og tryg befordring af kørestolsbrugere. Deltageren kan fastspænde kørestol og bruger korrekt ud fra gældende lovgivning. Deltageren har viden om eftersyn og kontrol af liften og kan anvende korrekt løfte- og bæreteknik samt udføre korrekt kommunikation med den handicappede.

Fagnummer: 49974 Befordring af fysisk handicappede med liftbil Varighed 2 dage Inden for AMUs målgruppe: DKK 428,00 Uden for AMUs målgruppe: DKK 2.730,80 Er på følgende regionale positivlister: National positivliste Østjylland Sydjylland Fyn Hovedstaden Bornholm
49975 - Befordring af fysisk handicappede med trappemaskin

Beskrivelse: Deltageren kan gennem teori og praktik anvende balancerede og ubalancerede trappemaskiner på ligeløbstrapper og drejende trapper. Deltagerne har viden om eftersyn og kontrol af trappemaskine, kan anvende korrekt løfte- og bæreteknik samt udføre korrekt kommunikation med den handicappede.

Fagnummer: 49975 Befordring af fysisk handicappede med trappemaskin Varighed 2 dage Inden for AMUs målgruppe: DKK 428,00 Uden for AMUs målgruppe: DKK 2.730,80 Er på følgende regionale positivlister: National positivliste Østjylland Sydjylland Fyn Hovedstaden Bornholm
48104 - Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas.

Beskrivelse: Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, gennem teori om forskellige handicap, sygdom og aldring, betjene den handicappedes personlige hjælpeudstyr, anvende korrekt løfte- og bæreteknik og gennemføre en komfortabel personbefordring i køretøj.

Fagnummer: 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas. Varighed 2 dage Inden for AMUs målgruppe: DKK 428,00 Uden for AMUs målgruppe: DKK 1.867,30 Er på følgende regionale positivlister: National positivliste Østjylland Sydjylland Fyn Hovedstaden Bornholm
47874 - Introduktion til offentlig servicetrafik

Beskrivelse: Deltageren kan, på baggrund af sin indsigt i regelsættene for offentlig servicetrafik, agere korrekt som chauffør i denne kørsel.

Fagnummer: 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik Varighed 1 dag Inden for AMUs målgruppe: DKK 214,00 Uden for AMUs målgruppe: DKK 815,15 Er på følgende regionale positivlister: National positivliste Østjylland Sydjylland Fyn Hovedstaden Bornholm

FAQ BAB-Kursus

Her kan du finde svaret på de oftest stillede spørgsmål. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Et BAB-kursus er for dig der gerne vil være chauffør i Flextrafik og sygetransport. På et BAB-kursus får du 7dages undervisning i, hvordan man håndterer gang-og synsbesværede passagerer. Ønsker du beskæftigelse indenfor personbefordringsbranchen, kræver de fleste operatører dette kursus.
Det er vilkårene i Trafikselskabernes udbud der bestemmer hvornår dine BAB-beviser skal fornyes. Pt. er det kun BAB2-beviset der har er krav om fornyelse. BAB2-beviset er gyldigt i max. 4 år, hvorefter det skal fornyes med en 3 dages efteruddannelse, som kaldes for BAB 4.
I forbindelse med indførelsen af begrebet Offentlig Servicetrafik (FLEXTRAFIK), er der krav om obligatorisk uddannelse til de chauffører, der skal udføre kørslen. Den offentlige servicetrafik dækker over kørsel med sygdoms- og alderssvækkede, fysisk handicappede, elever og telekørsel, som bliver kørt i personbiler og minibusser med lift.
Nej, men du skal enten have eller erhverve taxi kvalifikationsbevis og/eller buskørekort, for at kunne udføre kørslen.
Ja, dine kurser afsluttes efter hvert modul med prøve. For BAB 3A og 3B, skal du ligeledes op til en praktisk prøve.
Ja, det kan du. Kontakt dit jobcenter og spørg om de vil bevillige det.
Nej. I forbindelse med indførelsen af begrebet Offentlig Servicetrafik (FLEXTRAFIK), er der krav om obligatorisk uddannelse til de chauffører, der skal udføre kørslen. Den offentlige servicetrafik dækker over kørsel med sygdoms- og alderssvækkede, fysisk handicappede, elever og telekørsel, som bliver kørt i personbiler og minibusser med lift.
Nyhedsbrev
Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet