Styrk dialogen: Kommunikation og konflikthåndtering i praksis

Styrk dialogen: Kommunikation og konflikthåndtering i praksis

Tino og Theodor deltager i kurset for at lære effektive teknikker til at håndtere konflikter og forbedre deres kundekontakt. Kurset kombinerer teori og praktiske øvelser, der giver værdifulde værktøjer til både arbejde og hverdag.

Mød kursisterne: Kommunikation og Konflikthåndtering

I jobs med stor kundekontakt og risiko for, at der opstår konflikter, er det væsentligt at vide, hvordan man undgår at optrappe situationerne – og det er netop årsagen til, at Tino og Theodor, der begge arbejder som billetkontrollører, deltager i U/NORDs kursus i kommunikation og konflikthåndtering.
 

Jeg tager en masse ting med mig til, når jeg kommer ud i busserne og oplever, hvordan forskellige mennesker reagerer, så ved jeg, hvornår jeg skal nedtrappe en konflikt – det kan man selvfølgelig også bruge i sin egen hverdag med kæresten, siger Tino.
 
Kurset løber over tre dage og fokuserer blandt andet på samtaleteknik og forståelse for andres situation. Underviserne vil både gennemgå måder at håndtere forskellige situationer og reaktioner på, og gøre deltagerne på kurset mere bevidste om deres egen adfærd i forhold til kollegaer, kunder, gæster, borgere eller patienter.

Hvad får du ud af kurset?

Vi lærer om de forskellige typer konflikter, vi kan møde i dagligdagen, og hvordan vi håndterer dem. Undervisningen er god, vi bliver fortalt om de forskellige typer konflikter, og det kan jeg relatere til de situationer, jeg møder i hverdagen på arbejdet, så det giver rigtig god mening, siger Tino.
Jeg deltager på det her kursus, fordi det er obligatorisk i mit arbejde at have et kursus i, hvordan man håndterer konflikter. Det kan jeg bruge i mit arbejde, hvor jeg har med mange forskellige mennesker at gøre og kommer ud i mange forskellige situationer, hvor der kan opstå mange typer af konflikter, siger Theodor.

Hvordan foregår undervisningen?

Der er meget teori, men det er jo klart, for vi er nødt til at vide, hvad det er, vi taler om. Og så kommer vi ud i grupper, hvor vi skal prøve forskellige ting og åbne os for hinanden, så det kan godt være grænseoverskridende på en god måde, siger Tino.
Undervisningen foregår med, at vi får præsenteret nogle emner, som vi snakker igennem i plenum, og så bliver vi sendt ud i grupper og snakker om individuelle ting. Vi laver også øvelser enten i grupper eller individuelt, det lærer man meget af, fordi man virkelig får mulighed for at tænke over tingene, siger Theodor.

Hvordan er underviserne?

Vores underviser er supervenlig, han taler, så man kan forstå det, og han spørger ofte, om alle er med. Han giver plads til en masse spørgsmål og kommer godt i dybden med undervisningen og de forskellige emner, siger Theodor.

Nyhedsbrev
Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet