Vejen som arbejdsplads

Vejen som arbejdsplads

Sikre vejarbejder – bliv certificeret i "Vejen som arbejdsplads. Tilmeld dig vores kursus og få den nødvendige viden til at arbejde sikkert og korrekt med vejanlæg og afmærkning.

Dette kursus giver dig de nødvendige kompetencer til at udføre arbejde på vejanlæg, herunder drifts-, vedligeholds- og anlægsarbejder.

Du lærer om de gældende love og regler, der regulerer afmærkning af vejarbejder, og får praktiske færdigheder til sikkert at planlægge og udføre afmærkning.
 

I løbet af kurset vil du opnå kendskab til

  • Lover og bekendtgørelser
    Færdselsloven, Arbejdsmiljøloven og bekendtgørelser for afmærkning og vejafmærkning.

  • Afmærkningsregler
    Grundlæggende regler for kant- og baggrundsafmærkning, relevante færdselstavler og signalregulering.

  • Sikker opstilling og nedtagning
    Korrekt rækkefølge for opstilling og nedtagning af afmærkning samt brug af arbejdskøretøjer.

  • Arbejdsmiljø ved vejarbejder
    Identificere påkørselsfare og implementere nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte både arbejdere og trafikanter.
 
Kurset kombinerer teori med praktiske øvelser, hvor du lærer at læse og forstå afmærkningsplaner, planlægge og udføre afmærkning, der overholder lovbestemte krav.

 

Målgruppe  

Alle medarbejdere, som arbejder ved drifts-, vedligeholds- og anlægsarbejder samt ombygninger af vejanlæg på statsvejnettet hos entreprenører og ledningsejere, og som skal udføre afmærkning af vejarbejder, skal være i besiddelse af enten uddannelsesbevis "Vejen som arbejdsplads" - Certifikat (AMU) eller Vejen Som Arbejdsplads Trin I eller II (Vej-EU).

Prøve og bevis

For opnåelse af bevis skal du bestå en prøve, som er fastlagt af Vejdirektoratet. Dette bevis viser, at du er i stand til at arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt ved vejarbejder.

3_gode_grunde_COLOURBOX3646365_(1)_(2)_(3)_(4)

Tre gode grunde til at vælge dette kursus

  1. Sikkerhed først: Lær at arbejde sikkert ved vejarbejder og beskyt både dig selv og dine kolleger.

  2. Praktisk viden: Få hands-on erfaring med korrekt afmærkning og opstilling af sikkerhedstiltag.

  3. Overholdelse af lovgivning: Bliv opdateret på gældende regler og sikr, at dit arbejde lever op til lovbestemte krav.
 

Tilmeld dig kurset i dag og tag ansvar for sikkerheden på vejarbejder!

Info om fag
22109 - Vejen som arbejdsplads - Certifikat

Beskrivelse: På certifikat kurset opnås kompetence til at arbejde med drifts-, vedligeholds- og anlægsarbejder samt ombygninger af vejanlæg på statsvejnettet hos entreprenører og ledningsejere, og som skal udføre afmærkning af vejarbejder, skal være i besiddelse af enten uddannelsesbevis "Vejen som arbejdsplads" - Certifikat (AMU) eller Vejen Som Arbejdsplads Trin I eller II (Vej-EU).

Fagnummer: 22109 Vejen som arbejdsplads - Certifikat Varighed 2 dage Inden for AMUs målgruppe: DKK 428,00 Uden for AMUs målgruppe: DKK 1.541,10 Er på følgende regionale positivlister: National positivliste

FAQ - Vejen som arbejdsplads

Her kan du finde svaret på de oftest stillede spørgsmål. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Ifølge Vejdirektoratets Instruks for råden over vejareal, skal uddannelsen gennemføres med 5 års interval.
Den målgruppe uddannelsen henvender sig til kan for eksempel være for dig der:
  • Er ansat hos entreprenører
  • Er ansat hos ledningsejere
  • Er lastbilchauffør el. lignende
  • Udfører vejarbejde og opstiller vejskilte
  • Lignende beskæftigelse, hvor du har vejen som arbejdsplads
Målgruppen for Vejen som arbejdsplads er alle, både ufaglærte og faglærte, som skal udføre vejarbejde og opstille vejskilte. Kurset er for eksempel relevant for dig, der er ansat hos entreprenører og ledningsejere, der arbejder "i marken" med anlæg, drifts- og vedligeholdelsesopgaver, og som udfører afmærkning af vejarbejder.
Der er ingen adgangskrav til kurset.
Vejdirektoratet har siden 1. januar 2004 stillet krav til, at alle der arbejder på vejarealer eller langs statsejede veje, skal have gennemført kurset Vejen som arbejdsplads inden for de sidste 5 år. Det samme krav stiller en række kommuner til deres entreprenører og egne medarbejdere.
Arbejdstilsynet kan rejse en straffesag mod dig som arbejdsgiver, hvis vi konstaterer, at jeres virksomhed ikke har efterkommet et påbud om at løse et arbejdsmiljøproblem. Du kan som arbejdsgiver idømmes en bøde for ikke at have efterkommet Arbejdstilsynets påbud.

Andre relevante kurser

Nyhedsbrev
Udfyld felterne for at modtage nyhedsbrevet