Kurser gennem jobcenter
Med den nye beskæftigelsesreform er der først og fremmest lagt vægt på, at du som ledig får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats. Derudover kan du som ledig få et reelt uddannelsesløft, hvis du har behov for det.
En jobplan er også en uddannelsesplan
Uddannelsesindsatsen målrettes ledige med størst behov og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft. Hvis det er relevant, og du vil have gavn af opkvalificering og eventuelt en uddannelse, vil du i samarbejde med din jobkonsulent/vejleder se på, hvilke muligheder, der er for uddannelse.
Du kan komme i betragtning til kurser hvis du:
- Ikke ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, eller dine 6 uger er udløbet
- Hvis du har en videregående uddannelse og derfor ikke kan få kurser gennem A-kassen
- Hvis du er på kontanthjælp
- Hvis du er i jobtræning.
- Er under revalidering
Bevilling af kursus
- Der bevilliges som hovedregel kun kurser fra den regionale positivliste for Hovedstaden. Kig listen igennem for at finde et kursus, der kan matche det område, du ønsker at blive opkvalificeret indenfor
- Kurser der ikke findes på listen kan bevilliges, hvis arbejdsgiver skriver en erklæring om ansættelse på baggrund af gennemført kursus
- Der bevilliges kun kurser til kursusudbydere, der er registeret i Danmark
Arbejdsgivererklæring på job, hvis du får et bestemt kursus
Har du talt med en arbejdsgiver i forbindelse med din jobsøgning, og du har fået lovning på et et job, hvis du fuldfører et bestemt kursus, vil dit jobcenter vurdere din ansøgning om dette kursus positivt. Det forudsætter dog, at arbejdsgiveren skriftligt har skrevet under på, at du bliver ansat efter kurset.
Tilmelding til kurser
Inden du kan blive tilmeldt på et kursus, skal du have haft kontakt med dit Jobcenter, som skal give dig lov til at deltage på kurset. Jobcentret betaler for din kursusdeltagelse og skal derfor bestille kursuspladsen til dig hos os.
Det er vigtigt at vi får besked fra dit jobcenter – du kan ikke selv bestille et kursus hos os.
Når jobcentret har bestilt din kursusplads, vil du modtage din indkaldelse til kursus fra os i din e-Boks, senest 1 uge før kursusstart. Du beholder stadig din ydelse under dit kursus.
Åben vejledning den 1. fredag i hver måned
Da det kan være en jungle at finde rundt i rettigheder og kurser, afholder vi den 1. fredag i hver måned Åben Vejledning. Her kan du komme og høre mere om kursusmuligheder og vi kan sammen lægge din personlige uddannelsesplan, som du kan tage med i dit jobcenter.
Kørselsgodtgørelse
Ønsker du at søge kørselsgodtgørelse, skal du udfylde skemaet Ansøgning om befordringsgodtgørelse. Du kan hente printe blanketten eller hente den i vores reception på Peder Oxes Allé i Hillerød.
På kursets sidste dag, skal du henvende dig i vores reception, som skal underskrive skemaet for dit fremmøde, og derefter skal du sende skemaet til dit jobcenter, som behandler ansøgningen.
Alle punkter på skemaet Ansøgning om befordringsgodtgørelse skal udfyldes og indsendes til dit jobcenter. Du kan opnå befordringsgodtgørelse, hvis du har over 24 km daglig transport, fra din bopæl til kursusstedet og retur.
Hvis du er indkvarteret et andet sted end din bopæl, regnes de 24 kilometer fra dit indkvarteringssted. Bemærk: Du kan ikke modtage befordringsgodtgørelse, hvis du er ansat med løntilskud hos en privat arbejdsgiver. Du kan søge om befordringsgodtgørelse senest fire måneder efter, at kurset er slut.
Satsen for befordringstilskud er 1,12 kr. pr. km. Tilskuddet er ikke skattepligtigt.